default_mobilelogo


om2

Menieke: "Ik ben geboren en getogen in Deventer en 34 jaar. Sinds 2007 beoefen ik yoga en waar dit begonnen is als een fysieke beoefening is dit nu een ware levenswijze. 2,5 jaar geleden ben ik vertrokken uit Deventer, heb alles opgezegd en verkocht en naar het buitenland gegaan. Overspoeld door de Westerse manier van leven, waarin zaken als carrière en competitie hoog in het vaandel staan, voelde ik mij steeds meer aangetrokken tot de Oosterse filosofie. Yoga voelde als thuiskomen. Het beoefenen van Yoga heeft mij de mogelijkheid geboden om te mogen leren en werken met de meest inspirerende leraren in Azië, Afrika en Europa. 

Door zowel het fysieke als het filosofische aspect van Yoga te beoefenen, was de eeuwige ontdekkingsreis naar spiritualiteit begonnen. Maar het voornaamste was om een reis naar binnen te maken. Docentenscholing  heb ik zowel in Nederland als in Thailand en India gevolgd. Na het bestuderen van Hatha, Asthanga en Yin Yoga ben ik begonnen met lesgeven op retraites, yoga studio’s en yoga opleidingen. 

Geïnspireerd door het boeddhisme en het achtvoudige pad van Patanjali kenmerken mijn lessen zich door het observeren en ontdekken van het “Zelf” zonder daar een oordeel of mening over te vellen. De ware essentie van Yoga en de connectie tussen lichaam, geest en de adem worden als een rode draad door mijn lessen heen geweven. Je gebruikt je lichaam niet om in de houding te komen, je gebruikt de houding om in je lichaam te komen”.

Yoga-Patterns

 

primi sui motori con e-max.it

Hugo Tielen

Zijn stijl van lesgeven is meditatief en gericht op de ervaring die er in het moment is. In zijn lessen wordt de aandacht, die vaak volledig bij het denken is, naar het lichaam en de ademhaling gebracht. Het observeren, en het synchroniseren van de lichaamsbewegingen met de adem, brengen de geest tot rust en maken dat je meer in harmonie komt met je gehele wezen. Hij probeert in zijn lessen over te brengen dat yoga niet een proces is van hard werken en daardoor iets toevoegen aan jezelf maar juist een proces van loslaten, van aanwezig zijn, en te zien dat er niets aan jou hoeft te worden toegevoegd.

In 2012 heeft hij de vierjarige Intensieve Yoga Scholing onder leiding van RobObermeijer voltooid.  Hugo geeft op dit moment les in Utrecht. In 2007 verbleef hij een jaar in India in verschillende ashrams om zich te verdiepen in Hatha Yoga en andere spirituele beoefeningen. Vervolgens is hij iedere zomer terug gekeerd om zijn ervaring van Yoga te verdiepen. Naast de yogalessen die hij geeft in Utrecht, begeleidt en organiseert hij maandelijks kirtan zangavonden.

 

bhagavadgitatekst

Meditatieruimte

Op zoek naar een sfeervolle meditatieruimte? Het is mogelijk om per dagdeel de meditatieruimte te gebruiken voor diverse doeleinden, zoals workshops, lessen, individuele begeleiding of cursussen. Matjes, kussens, dekens en stoelen zijn aanwezig. Voor meer informatie, neem contact op met Satyam Yoga.

Wees welkom voor een proefles!

De redenen om yoga te beoefenen lopen zeer uiteen en verschillen van mens tot mens. Omdat yoga niet prestatiegericht is, heeft het iedereen iets te bieden. Je wordt uitgenodigd dát wat je zoekt in het leven te vinden in jezelf. Kom kijken wat yoga voor jou kan betekenen. Je bent altijd welkom voor een proefles. Lees meer >>

Contactgegevens

Naam:    Maike van Aartsen
Waar:  Locaties in Deventer
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web: http://www.satyam-yoga.nl
( 06 19 66 42 77