default_mobilelogo


om2

Hatha Yoga is al eeuwenlang een populaire methode om bij jezelf te komen, overbodige spanningen te verminderen en innerlijke rust te vinden in je dagelijks leven. De oorsprong ligt in de Vedische tijd waar hatha yoga in India zich heeft ontwikkeld tot een complete levenskunst.

De lichaamshoudingen en ademtechnieken helpen je om de aandacht te houden in het hier-en-nu en kunnen dus ook meditatie genoemd worden. ‘Ha’ betekent zon en ‘tha’ maan, waarbij de zon staat voor activiteit, ratio en veranderingsgerichtheid (mannelijk), en de maan voor verstilling, emotie en ontvankelijkheid (vrouwelijk). Ha-tha yoga verwijst dan ook naar het evenwicht tussen deze tegenstellingen en brengt de energieen en kwaliteiten in de mens in verbinding met elkaar. 

De belangrijkste beoefening in de Hatha Yoga is het aandachtig zijn van de (zintuiglijke) ervaring. Tijdens deze beoefening worden hulpmiddelen aangeboden, zoals lichaamshoudingen en beweging (asana's), adem/energie instructie (pranayama, bandha´s en chakra´s) en klanken (mantra´s). Iedereen kan deze oefeningen leren. Yoga beoefenen is heel persoonlijk. Als de yogales, die je volgt, je inspireert en rust en vreugde geeft, dan is het voor jou de juiste yoga.

primi sui motori con e-max.it

bhagavadgitatekst

Meditatieruimte

Op zoek naar een sfeervolle meditatieruimte? Het is mogelijk om per dagdeel de meditatieruimte te gebruiken voor diverse doeleinden, zoals workshops, lessen, individuele begeleiding of cursussen. Matjes, kussens, dekens en stoelen zijn aanwezig. Voor meer informatie, neem contact op met Satyam Yoga.

Wees welkom voor een proefles!

De redenen om yoga te beoefenen lopen zeer uiteen en verschillen van mens tot mens. Omdat yoga niet prestatiegericht is, heeft het iedereen iets te bieden. Je wordt uitgenodigd dát wat je zoekt in het leven te vinden in jezelf. Kom kijken wat yoga voor jou kan betekenen. Je bent altijd welkom voor een proefles. Lees meer >>

Contactgegevens

Naam:    Maike van Aartsen
Waar:  Locaties in Deventer
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web: http://www.satyam-yoga.nl
( 06 19 66 42 77