default_mobilelogo


om2

Een yantra is een symbool van energie én het werktuig om die energie te leren kennen. Het is de visuele verschijningsvorm van een mantra. De klanken van een mantra kunnen op ons een helend, rustgevend en zuiverend effect hebben. Bovendien werkt de betekenis van de mantra als een positieve affirmatie op ons bewustzijn. Een yantra is eigenlijk hetzelfde als een mantra, alleen is de energie van de essentiële kracht weergegeven in een geometrisch beeld. De mantra haalt kracht uit klanken en herhaling; de yantra ontleent zijn kracht aan vormen, patronen en kleuren. Yantra is dus de visuele vorm van de mantra. Mantra is de klank van de yantra. 

Bij het tekenen en schilderen van yantra’s volgen we een aantal vaste basisprincipes. Mantra’s en zo ook yantra’s worden gebruikt voor concentratie- en meditatiedoeleinden. We tekenen en schilderen van buiten naar binnen en rechtsom. Zo richten we ons naar binnen en wordt de concentratie naar het centrum (het één-zijn) vergroot.

Wanneer je vaker yantra's schildert, zul je merken dat je creativiteit erdoor ontwaakt. Het tekenen en schilderen van yantra’s maakt energie vrij in jezelf. De yantra is als een landkaart; ze geeft je toegang tot ondoorgrondelijke aspecten van jezelf. 

primi sui motori con e-max.it

bhagavadgitatekst

Meditatieruimte

Op zoek naar een sfeervolle meditatieruimte? Het is mogelijk om per dagdeel de meditatieruimte te gebruiken voor diverse doeleinden, zoals workshops, lessen, individuele begeleiding of cursussen. Matjes, kussens, dekens en stoelen zijn aanwezig. Voor meer informatie, neem contact op met Satyam Yoga.

Wees welkom voor een proefles!

De redenen om yoga te beoefenen lopen zeer uiteen en verschillen van mens tot mens. Omdat yoga niet prestatiegericht is, heeft het iedereen iets te bieden. Je wordt uitgenodigd dát wat je zoekt in het leven te vinden in jezelf. Kom kijken wat yoga voor jou kan betekenen. Je bent altijd welkom voor een proefles. Lees meer >>

Contactgegevens

Naam:    Maike van Aartsen
Waar:  Locaties in Deventer
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web: http://www.satyam-yoga.nl
( 06 19 66 42 77