default_mobilelogo


om2

Aan de kust, in het vrolijke Zandvoort aan Zee kun je een week lang genieten van de natuur, vrijheid en inspirerende yoga- en meditatielessen. Wat dacht je van yoga en meditatie met uitzicht over zee, in de frisse zilte ochtendlucht en bij adembenemende zonsondergangen? En tussendoor genieten van o.a. een heerlijke lunch aan het strand, prachtige (duin)wandelingen, fietstochten, een verfrissende duik en ontspannen zonnebaden. De sfeer van deze yogavakantie is ontspannen, ongedwongen en persoonlijk in een kleine groep. Elke dag heeft een eigen thema, zodat je in een week jezelf van meerdere kanten leert kennen en een persoonlijke spirituele groei doormaakt.REACTIES

"Ik kijk terug op twee hele mooie dagen en ben er in diepe ontspanning en met een heerlijk gevoel van thuis gekomen. De afwisseling in vormen en activiteiten met veel tijd en ook letterlijk ruimte ertussen gaven elke dag een gevoel alsof we even konden vertragen ten opzichte van het dagelijks leven. Er dienden zich (mede daardoor) ook genoeg momenten aan, waarin ik het loslaten kon oefenen. De afwisseling in vorm bezorgde mij kennismaking met nieuwe ervaringen, die ik vol vertrouwen met jullie erbij tegemoet durfde te treden. Dank aan jullie voor deze verrijking in mijn leven." (Daphne)


VAKANTIEOPTIES

Dit jaar kun je mee op yogavakantie van zondagavond 20 aug tot en met zondag 27 aug. Je hebt de keuze tussen:

              * Midweek (zondagavond t/m donderdag) - 4 dagen programma - 4 overnachtingen

              * Weekend (vrijdagavond t/m zondag) - 2 dagen programma - 2 overnachtingen

              * Week (zondagavond t/m zondag) - 6 dagen programma - 7 overnachtingen

PROGRAMMA 

Het programma ziet er dagelijks als volgt uit:

09.00 uur       Aankomst 
09.30 uur Hatha yoga in de vrije natuur
12.00 uur  Vegetarische lunch aan het strand
13.00 uur  Middagprogramma met wandelen, fietsen, en Mindfulness oefeningen of yoga nidra  
17.30 uur Mindfulness meditatie
19.00 uur Afronding met thee

Dit dagvullende programma wordt verzorgd door yogadocente Maike van Aartsen (tevens Mindfulness trainer en psychotherapeute). Iedereen is welkom deel te nemen. De oefeningen kunnen worden gedaan op ieders niveau.


AANKOMST EN VERTREK

Op de avond van aankomst check je in in het appartement. Hier ontmoet je je huisgenoten voor de periode van je verblijf. Om 20.00 uur staat op het strand een welkomstborrrel klaar. We maken kennis met elkaar en je krijgt uitleg over het programma. Op de laatste dag ronden we feestelijk af met thee en taart.


VERBLIJF

Je verblijft in een comfortabel appartement voor 4 personen in het hart van Zandvoort aan zee, op loopafstand van, en wellicht zelfs met uitzicht op zee. Je deelt je appartement dus met andere yogi´s. Dit kan je vriend of vriendin zijn, of - als je alleen boekt - iemand die je nog niet kent. In de yogatraditie is het gewoonte om in gemeenschap te wonen met elkaar (een ashram). De appartementen worden gedeeld met mede yogaliefhebbers. Op dit moment zijn er twee appartementen beschikbaar:

 Appartement Zandvoort3 4 persoonsappartement A   

 

Appartement B 4 persoonsappartement B   

 
Het is ook mogelijk de vakantie zonder accommodatie te boeken. Kijk hiervoor bij Prijzen en kortingen. 

 

Prijzen en kortingen

 

 

 

Mindfulness betekent met volle, nieuwsgierige aandacht aanwezig zijn in het moment. Het is een manier van kijken naar je gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en situaties op een vriendelijke, accepterende en een niet oordelende manier. Leven in het hier-en-nu, makkelijk gezegd, nietwaar? Maar hoe? 

Meditatie is slechts een ander woord voor aandachtgerichtheid, opmerkzaamheid en bewust-Zijn. Om te mediteren hoef je helemaal niets te ‘doen’, sterker nog je hoeft er alleen iets voor te laten.

Yoga Nidra is een weldadige techniek om diep te ontspannen, fysiek, mentaal en emotioneel. Yoga nidra betekent yoga-slaap, slapen met een spoor van bewustzijn. Door de instructies kom je in een meditatieve staat tussen slaap en waak in, waarin het onderbewuste vrij de ruimte krijgt om intuïtie te laten

Mindfulness betekent met volle, nieuwsgierige aandacht aanwezig zijn in het moment. Het is een manier van kijken naar je gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en situaties op een vriendelijke, accepterende en een niet oordelende manier. Leven in het hier-en-nu, makkelijk gezegd, nietwaar? Maar hoe?

Gravity, Breath, Rythm... and Intuition

Rossella Baroncini doceert een unieke hatha yoga methode gebaseerd op het spontaan ontvouwen van asana’s. Zwaartekracht, adem en de energetische golfbeweging staan centraal in haar lessen. Deze milde en toch intensieve vorm van yoga nodigt je uit om aanwezig te blijven in je ervaring van moment tot moment en van ademtuig tot ademteug. Het is een wonderlijke gelegenheid om geduld en mededogen voor jezelf te ontwikkelen via het observeren van je ervaring en bewust-zijn.  Meditatie en pranayama zijn standaard onderdelen.

Rossella was een directe leerling van Vanda Scaravelli, schrijfster van het bekende boek Awakening the spine. Rossella volgde haar vanaf 1983 op de leeftijd van 26 tot aan Vanda's dood in 1999. Vanda is opgeleid door B.K.S. Iyengar. Zelf ontdekte Vanda dat we drie constante vrienden hebben; zwaartekracht, ademhaling en golfbeweging. Deze drie vrienden zouden constant bij ons moeten zijn. Rossella Baroncini zet haar ontwikkelingen voort in haar succesvolle yoga studio in Florence, Italië. Ze geeft regelmatig workshops in het buitenland en traint vooral yogadocenten in de Scaravelli methode. Het delen van de schoonheid van deze vorm van yoga is haar grootste passie.

Yoga in de traditie van Scaravelli is lichaamswerk. Een massage voor je eigen lichaam, dóór je eigen lichaam. Van binnen uit! Een volle sensatie van vrijheid en vreugde opent zich in je lichaam. Spanningen, wonden en trauma's kunnen op een diep energetisch niveau worden losgelaten. Lichaam en geest krijgen de kans te transformeren en komen volledig tot bloei!

Iedereen is welkom. De yoga workshop op zaterdag is geschikt voor alle yogaliefhebbers, beginners en gevorderden. Op zondag geeft Rossella een masterclass speciaal voor gevorderden yogi´s en docenten. De lessen zullen gegeven worden in het Engels.

Wacht niet te lang met inschrijven. Aangezien Rossella’s begeleiding intensief en persoonlijk is, werken we met kleine groepen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je kunt 1 dag deelnemen, of het volledige weekend.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This unique hatha yoga approach by Rossella Baroncini is based on the method of spinal awakening and extension, inspired by Scaravelli (author of Awakening the Spine). Not through muscular effort and forcefulness, but through softening, yielding, releasing, and allowing time for the postures to unfold naturally, spontaneously, organically. The natural downward pull of gravity not only sustains our connection to the Earth, but also gives way to the resulting upthrust of energy--the same upward flow of energy we observe in nature, in everything that grows. We can find this very same action in our own bodies, and it carries us into a feeling of great effortless energy.

Rossella is a direct long time student of Vanda Scaravelli. She started to study with her in 1983 at the age of 26. Now Rossella continues to explore the teachings she has received from Vanda maintaining his simplicity and freedom. She likes to share the beauty of a practice that reaches you in a natural way. Yoga by Rosella Baroncini asks you to remain present in your experience from moment to moment and from breath to breath. It asks you to develop patience with yourself and to fully engage your own witness consciousness.

As you take yourself experientially into this system of yoga practice, a feeling of freedom and joy emerges from within the body. As we enter a posture and find a place of greater fullness and space in the body, we discover a profound level of releasing deeply held tensions, traumas, and injuries. The body, the mind, and the spirit are transformed. And we blossom.

Everybody is welcome. The yoga workshop on saturday is suited for all yoga lovers, beginning and advanced practicioners. On Sunday Rossella will give a Masterclass especially suited for yoga teachers and advanced practitioners. The classes will be taught in English.

 

Midweek 20-24 aug     zondagavond t/m donderdag        €420,- p.p. incl. verblijf
Weekend            25-27 aug vrijdagavond t/m zondag €220,- p.p. incl. verblijf
Week 20-27 aug zondagavond t/m zondag €660,- p.p. incl. verblijf


Bij de prijs is inbegrepen:

              - Alle yogalessen en activiteiten
              - Begeleiding door ervaren yogadocente
              - Overnachtingen in een 4 persoonsappartement in Zandvoort dichtbij zee      
              - Lunchmaaltijden
              - Water en thee
              - Middagsnacks
              - Toeristenbelasting

Exclusief:

              - Reis van en naar Zandvoort
              - Optionele extra nachten verblijf
              - Ontbijt en diner
              - Reis- en annuleringsverzekering

Meerprijzen:

Het is bij beschikbaarheid mogelijk donderdagnacht bij te boeken in het appartement voor een meerprijs van €35,- p.p.

Fietshuur is mogelijk voor €7,50- p.p. per dag.

Kortingen:

Indien je zelf over accommodatie beschikt, kun je boeken zonder accommodatie. De prijzen zijn dan als volgt:

Midweek     €280,- p.p. excl. verblijf
Weekend              €150,- p.p. excl. verblijf
Week   €410,- p.p. excl. verblijf

Wil je tips om zelf accommodatie te vinden? Je vindt ze hier >>

Inschrijven:

Meld je aan via het onderstaande aanmeldformulier. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging en details betreffende de betaling. Lees eerst de algemene voorwaarden door hier >> 

Aanmeldformulier

 

 

Vipassana betekent helder inzicht: de dingen zien zoals ze werkelijk zijn. Vipassana of inzichtmeditatie is een meditatievorm die leidt tot diep inzicht in de natuur van het bestaan, zoals duizenden jaren geleden al onderwezen werd. Het is een praktische techniek waarbij het ontwikkelen van opmerkzaamheid centraal staat en waarbij je leert om op een directe en ongekleurde manier ervaringen in jezelf te observeren. Je gaat begrijpen hoe je als mens in elkaar zit en hoe je kalmer en bewuster kunt omgaan met problemen en wisselvalligheden in het leven.

Het programma

10 weken lang wordt in 10 stappen de vipassana techniek onderwezen. Voorafgaand aan week 1 volg je een startbijeenkomst. Er zijn dus in totaal 11 bijeenkomsten op de maandagavond. Elke week bestaat uit instructie met behulp van videaomateriaal en exclusieve teksten van S.N. Goenka en andere leraren en vipassana meditatie in de groep van circa 50 minuten. Gezien de opbouw van het programma is het sterk aan te raden elke bijeenkomst aanwezig te zijn. In de tussenliggende dagen beoefen je thuis de meditatie aan de hand van de instructies. Zie de agenda voor de datum van de eerstvolgende startbijeenkomst.

Jullie leraar

Maike van Aartsen heeft de 10-daagse cursus intern gevolgd en beoefent ruim tien jaar vipassana. Sinds 2005 geeft zij mindfulness trainingen en sinds 2015 vipassana cursussen. Ze wil jullie de kans geven te profiteren van de techniek en de leringen van S.N. Goenka door een programma aan te bieden in 10 weken. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van videomateriaal en exclusieve teksten van S.N. Goenka, tevens in de Nederlandse vertaling.

Wie is S.N. Goenka?

Mr. S.N. Goenka is één van de meest bekende vipassana leraren van deze tijd. Hij is van Indische afkomst, maar geboren en getogen in Birma en leerde vipassana van zijn leraar, Sayagyi U Ba Khin (Theravada Boeddhisme). Na een 14-jarige opleiding vestigde S.N. Goenka zich in 1969 in India, en begon vipassana te onderwijzen. Zowel in het Oosten als in het Westen heeft hij tienduizenden mensen van diverse afkomst en van alle mogelijke religies onderwezen. Vipassana wordt binnen deze traditie onderwezen in een 10-daagse residentiele cursus. Vanwege hoge populariteit is Goenka in 1982 begonnen assistent-leraren te benoemen om te voldoen aan de toenemende vraag naar vipassana-cursussen.

Kosten

Iedere student die een vipassana cursus bij S.N. Goenka volgt, heeft dit als geschenk gekregen van een voorgaande student. Traditioneel wordt voor de cursus na afloop een vrijwillige bijdrage (dana) gevraagd. Voor deze cursus geldt een instap bijdrage van 150,- euro. Aan het einde van de cursus, als u baat hebt gevonden bij uw ervaringen tijdens de cursus, is er gelegenheid een donatie (dana) te geven voor het onderricht. In overeenstemming met uw draagkracht. De dana wordt gebruikt om aan een nieuwe groep studenten de vipassana cursus aan te bieden.

 

Meer over vipassana

TedX-tak over vipassana

Kan vipassana lichamelijke of geestelijke ziektes genezen?

Voor wie is het beter niet deel te nemen aan de cursus?

Boeddhisme zegt me weinig, kan ik dan wel meedoen?

Ik kan niet met gekruiste benen zitten, kan ik toch mediteren?

Waarom duurt de cursus 10 weken?

 

Een dag waarin je de heilzame werking van stilte kunt ervaren. In de stilte stem je je af op wat er in je leeft. Je zintuigen gaan helemaal open, waardoor je elk moment intens ervaart, wat een enorm gevoel van rust teweeg kan brengen. Een stiltedag helpt om je de beoefening van aandacht en mindfulness op te frissen en te verdiepen. Zitmeditaties worden afgewisseld met loopmeditatie en bewegingsoefeningen. Halverwege de dag maken we in stilte gebruik van een (vegetarische) lunch. 

De uitnodiging van dit weekend is om in stilte jezelf te ontmoeten. Clare en Maike verzorgen deze intensieve meditatieretraite die je de kans biedt om je meditatiebeoefening te verdiepen. 

In het weekend worden de meditaties met zorg in enkele stappen opgebouwd. ´S ochtends starten we met meditatie in beweging (bv. hatha yoga) en ´s middags en s´ avonds worden begeleide en onbegeleide meditatiesessies aangeboden. Ervaren mediteerders zijn natuurlijk ook vrij om hun persoonlijke meditatietechniek te beoefenen. Begeleide meditaties starten steeds met 5 minuten instructie en de overige tijd beoefen je meditatie in stilte.

Inzichtmeditatie (vipassana) is een meditatievorm die leidt tot diep inzicht in de natuur van het bestaan, zoals duizenden jaren geleden al onderwezen werd. Het is een praktische techniek, die al duizenden jaren onderwezen wordt en leidt tot diep inzicht in de natuur van het bestaan. Centraal staat het ontwikkelen van aandacht en opmerkzaamheid en je leert om op een directe en ongekleurde manier ervaringen in jezelf te observeren. Vipassana betekent helder inzicht: de dingen zien zoals ze werkelijk zijn. Je gaat begrijpen hoe je als mens in elkaar zit en hoe je kalmer en bewuster kunt omgaan met wisselvalligheden in het leven, groot en klein. De stilte zal je helpen om dieper in meditatie te komen. 

We verkeren het hele weekend grotendeels in stilte, ook buiten de meditatiezaal en tijdens de maaltijden. Er is voldoende gelegenheid voor vragen en reflectie, en een persoonlijk gesprek waar nodig.

De retraite wordt begeleid door Maike van Aartsen en Clare McGregor, beide ervaren meditatietrainers. Je verblijft in het Yogahuis in een tweepersoonskamer op basis van vol pension. In overleg is wellicht voor meerprijs een éénpersoonskamer beschikbaar.

Het volledige programma vind je hier >>

Meld je aan via de website van het Yogahuis: 

Aanmelden

 

 

 

 

 

21 juni, de dag van de zonnewende, de langste dag van het jaar, een prachtig moment om samen yoga te beoefenen en verbondenheid te ervaren: Internationale Yoga Dag.

Op deze tweede Internationale Yoga Dag eren we de eeuwenlange traditie van yoga en haar rijkdom. Het uitroepen van deze dag door de president van India is een teken van erkenning. Yoga wordt wereldwijd gezien als een holistische aanpak om mentale en fysieke gezondheid of balans te vinden in het leven. Bihar School Of Yoga zet zich in om de yogatraditie bereikbaar te maken voor iedereen als yoga leefstijl. Satyananda Saraswati (1963): "Yoga will emerge as a mighty world culture and change the course of world events". Om yoga diep te integreren in onze levenshouding, is meer nodig dan enkel het wekelijks volgen van een yogales. Met het thema Living Yoga, vinden we elkaar op de mat op 21 juni en ontvangen we haar wijsheid.
Het programma op deze Internationale Yoga Dag is samengesteld door hoofddocenten van de Bihar School of Yoga in India. We beoefenen houdingen, de zonnegroet, pranayama, mantra zingen en zitmeditatie. Als docent uit deze eeuwenoude yogatraditie wil ik iedereen de mogelijkheid bieden om de positieve kracht van yoga in het dagelijks leven te ervaren. De oefeningen zijn zo geselecteerd dat iedereen die yoga wil ervaren, deze kan beoefenen. Ben je nieuwsgierig? Wees welkom! 

 

Download hier van Bihar School of Yoga de speciale nieuwsbrief >>


21 juni 2015 was een historische dag in de geschiedenis. Niet omdat het Vaderdag was, niet omdat het de start van het zomerseizoen was, maar omdat het Internationale Yoga Dag was. Yoga, een eeuwenoude wijsheid vertaald naar de 21ste eeuw. De Verenigde Naties heeft 21 juni 2015 uitgeroepen tot Internationale Yoga Dag. De premier van India, Narendra Modi lanceerde vorig jaar een oproep aan de VN voor het houden van een internationale yoga-dag. Zo’n 177 landen steunden zijn oproep en kozen 21 juni als datum. Een geweldig thema; ‘ Peace in oneself, peace in the world ”. En natuurlijk nam de initiatiefnemer, Premier Modi zelf het voortouw tijdens de allereerste Internationale Yogadag in India. Op het nieuws waren de spectaculaire beelden te zien van het grote boulevard Rajpath, één van de drukste wegen van New Delhi. 37.000 mensen gingen de mat op voor een yogasessie van 35 minuten. Deze massaalste yogasessie ooit, heeft inmiddels een plek verdiend in het Guinness Book of Records!

Op duizenden plekken ter wereld zal op 21 juni in het vervolg yoga worden beoefend voor Wereldvrede. 

Een yantra is een symbool van energie én het werktuig om die energie te leren kennen. Het is de visuele verschijningsvorm van een mantra. De klanken van een mantra kunnen op ons een helend, rustgevend en zuiverend effect hebben. Bovendien werkt de betekenis van de mantra als een positieve affirmatie op ons bewustzijn. Een yantra is eigenlijk hetzelfde als een mantra, alleen is de energie van de essentiële kracht weergegeven in een geometrisch beeld. De mantra haalt kracht uit klanken en herhaling; de yantra ontleent zijn kracht aan vormen, patronen en kleuren. Yantra is dus de visuele vorm van de mantra. Mantra is de klank van de yantra. 

Yoga is méér dan enkel bewegen en ontspannen met als doel lichamelijk en mentaal in balans te komen of te blijven. Het is een rijke filosofische traditie van eeuwenoude kennis. Verbazingwekkend actueel. Eenmaal in de maand is er een satsang bijeenkomst waar we vanuit de Indiase yogatraditie samenzijn, mediteren, ideeen uitwisselen, discussieren en onszelf onderzoeken aan de hand van een thema. Ervaren staat centraal in de yoga. En eigenlijk is er maar één vraag in de yoga die we ervarend trachten te beantwoorden: Wie ben ik?

primi sui motori con e-max.it

bhagavadgitatekst

Meditatieruimte

Op zoek naar een sfeervolle meditatieruimte? Het is mogelijk om per dagdeel de meditatieruimte te gebruiken voor diverse doeleinden, zoals workshops, lessen, individuele begeleiding of cursussen. Matjes, kussens, dekens en stoelen zijn aanwezig. Voor meer informatie, neem contact op met Satyam Yoga.

Wees welkom voor een proefles!

De redenen om yoga te beoefenen lopen zeer uiteen en verschillen van mens tot mens. Omdat yoga niet prestatiegericht is, heeft het iedereen iets te bieden. Je wordt uitgenodigd dát wat je zoekt in het leven te vinden in jezelf. Kom kijken wat yoga voor jou kan betekenen. Je bent altijd welkom voor een proefles. Lees meer >>

Contactgegevens

Naam:    Maike van Aartsen
Waar:  Locaties in Deventer
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web: http://www.satyam-yoga.nl
( 06 19 66 42 77