default_mobilelogo


om2

21 juni, de dag van de zonnewende, de langste dag van het jaar, een prachtig moment om samen yoga te beoefenen en verbondenheid te ervaren: Internationale Yoga Dag.

Op deze tweede Internationale Yoga Dag eren we de eeuwenlange traditie van yoga en haar rijkdom. Het uitroepen van deze dag door de president van India is een teken van erkenning. Yoga wordt wereldwijd gezien als een holistische aanpak om mentale en fysieke gezondheid of balans te vinden in het leven. Bihar School Of Yoga zet zich in om de yogatraditie bereikbaar te maken voor iedereen als yoga leefstijl. Satyananda Saraswati (1963): "Yoga will emerge as a mighty world culture and change the course of world events". Om yoga diep te integreren in onze levenshouding, is meer nodig dan enkel het wekelijks volgen van een yogales. Met het thema Living Yoga, vinden we elkaar op de mat op 21 juni en ontvangen we haar wijsheid.
Het programma op deze Internationale Yoga Dag is samengesteld door hoofddocenten van de Bihar School of Yoga in India. We beoefenen houdingen, de zonnegroet, pranayama, mantra zingen en zitmeditatie. Als docent uit deze eeuwenoude yogatraditie wil ik iedereen de mogelijkheid bieden om de positieve kracht van yoga in het dagelijks leven te ervaren. De oefeningen zijn zo geselecteerd dat iedereen die yoga wil ervaren, deze kan beoefenen. Ben je nieuwsgierig? Wees welkom! 

 

Download hier van Bihar School of Yoga de speciale nieuwsbrief >>


21 juni 2015 was een historische dag in de geschiedenis. Niet omdat het Vaderdag was, niet omdat het de start van het zomerseizoen was, maar omdat het Internationale Yoga Dag was. Yoga, een eeuwenoude wijsheid vertaald naar de 21ste eeuw. De Verenigde Naties heeft 21 juni 2015 uitgeroepen tot Internationale Yoga Dag. De premier van India, Narendra Modi lanceerde vorig jaar een oproep aan de VN voor het houden van een internationale yoga-dag. Zo’n 177 landen steunden zijn oproep en kozen 21 juni als datum. Een geweldig thema; ‘ Peace in oneself, peace in the world ”. En natuurlijk nam de initiatiefnemer, Premier Modi zelf het voortouw tijdens de allereerste Internationale Yogadag in India. Op het nieuws waren de spectaculaire beelden te zien van het grote boulevard Rajpath, één van de drukste wegen van New Delhi. 37.000 mensen gingen de mat op voor een yogasessie van 35 minuten. Deze massaalste yogasessie ooit, heeft inmiddels een plek verdiend in het Guinness Book of Records!

Op duizenden plekken ter wereld zal op 21 juni in het vervolg yoga worden beoefend voor Wereldvrede. 

primi sui motori con e-max.it

bhagavadgitatekst

Meditatieruimte

Op zoek naar een sfeervolle meditatieruimte? Het is mogelijk om per dagdeel de meditatieruimte te gebruiken voor diverse doeleinden, zoals workshops, lessen, individuele begeleiding of cursussen. Matjes, kussens, dekens en stoelen zijn aanwezig. Voor meer informatie, neem contact op met Satyam Yoga.

Wees welkom voor een proefles!

De redenen om yoga te beoefenen lopen zeer uiteen en verschillen van mens tot mens. Omdat yoga niet prestatiegericht is, heeft het iedereen iets te bieden. Je wordt uitgenodigd dát wat je zoekt in het leven te vinden in jezelf. Kom kijken wat yoga voor jou kan betekenen. Je bent altijd welkom voor een proefles. Lees meer >>

Contactgegevens

Naam:    Maike van Aartsen
Waar:  Locaties in Deventer
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web: http://www.satyam-yoga.nl
( 06 19 66 42 77