Inzicht in stilte - vipassana meditatieweekend

Category
Vakanties & retraites
Dates
15 maart 2019 19:00 - 17 maart 2019 16:00
Place
Het Yogahuis Twello - Kruisvoorderweg 18
7391 TA Twello

 

De uitnodiging van dit weekend is om in stilte jezelf te ontmoeten. Clare en Maike verzorgen deze intensieve meditatieretraite die je de kans biedt om je meditatiebeoefening te verdiepen. 

In het weekend worden de meditaties met zorg in enkele stappen opgebouwd. ´S ochtends starten we met meditatie in beweging (bv. hatha yoga) en ´s middags en s´ avonds worden begeleide en onbegeleide meditatiesessies aangeboden. Ervaren mediteerders zijn natuurlijk ook vrij om hun persoonlijke meditatietechniek te beoefenen. Begeleide meditaties starten steeds met 5 minuten instructie en de overige tijd beoefen je meditatie in stilte.

Inzichtmeditatie (vipassana) is een meditatievorm die leidt tot diep inzicht in de natuur van het bestaan, zoals duizenden jaren geleden al onderwezen werd. Het is een praktische techniek, die al duizenden jaren onderwezen wordt en leidt tot diep inzicht in de natuur van het bestaan. Centraal staat het ontwikkelen van aandacht en opmerkzaamheid en je leert om op een directe en ongekleurde manier ervaringen in jezelf te observeren. Vipassana betekent helder inzicht: de dingen zien zoals ze werkelijk zijn. Je gaat begrijpen hoe je als mens in elkaar zit en hoe je kalmer en bewuster kunt omgaan met wisselvalligheden in het leven, groot en klein. De stilte zal je helpen om dieper in meditatie te komen.

We verkeren het hele weekend grotendeels in stilte, ook buiten de meditatiezaal en tijdens de maaltijden. Er is voldoende gelegenheid voor vragen en reflectie, en een persoonlijk gesprek waar nodig. 

De retraite wordt begeleid door Maike van Aartsen en Clare McGregor, beide ervaren meditatietrainers. Je verblijft in het Yogahuis in een tweepersoonskamer op basis van vol pension. In overleg is wellicht voor meerprijs een éénpersoonskamer beschikbaar.

Het volledige programma vind je hier >>

Je kunt je aanmelden via de website van het Yogahuis Twello:

 

Aanmelden

 
 

All Dates

  • From 15 maart 2019 19:00 to 17 maart 2019 16:00
 

Powered by iCagenda