default_mobilelogo


om2

VYN logo lid 300x296

 

YogaCentrumUtrecht

 

vereniging voor mindfulness

Yoga is jezelf ontdekken. Het is tijd nemen om je te herinneren wie je werkelijk bent. Vaak zijn we dat vergeten door stress en drukte van het dagelijks leven. Tijdens een yoga/meditatieles verken je wie je werkelijk bent en verleg je je grenzen. Je wordt in staat gebracht volledig jezelf te zijn. 

Hatha yoga

Met het beoefenen van yogahoudingen (asana’s) beginnen we op bekend terrein, het lichaam en de adem, en komen we van daaruit op onbekend gebied. Naarmate het lichaam en de geest zich openen, worden we ontvankelijk voor de diepe en vreugdevolle ervaring van de innerlijke stilte en oneindige openheid. Pranayama (adembewustzijn) en meditatie zijn vaste onderdelen van de yoga les. Iedereen kan deze yoga beoefenen, van beginner tot gevorderde, met fysiek lichaam met of zonder klachten. Als de yoga die je beoefent, je inspireert, rust en vreugde geeft, dan is het voor jou de juiste yoga. Per 01-01-2019 worden de hatha yoga lessen verzorgd door Menieke de Ruiter, erkend yogadocente. 

Inzichtmeditatie

Hatha yoga en pranayama vormen een aangename en geschikte voorbereiding voor de meer subtielere beoefening van Zijn wie je ten diepste bent. De uiterlijke wereld laten we volledig achter ons en we ont-dekken onze innerlijke belevingswereld. Onbewuste ervaringen verschijnen aan de oppervlakte van ons bewustzijn. Door opmerkzaamheid te ontwikkelen en vergroten, kunnen we ons bewust worden van gevoelens, gedachtenpatronen, emotionele ladingen die wij jarenlang hebben bedekt met beschermlagen. We durven onszelf, gevoelsleven en de wereld steeds meer te zien zoals deze is, niet zoals we zouden willen dat deze zouden zijn. Vipassana meditatie (de basismethodiek van Mindfulness training) is een eenvoudige, praktische techniek die je in staat stelt zelfinzicht te verwerven door zelfobservatie. Zij kan door een ieder beoefend worden, onafhankelijk van spiritueel gedachtegoed en meditatie-ervaring.


Maike van Aartsen (PremMurti) heeft de Intensieve Yoga Scholing (IYS) gevolgd aan het Yoga Centrum Utrecht (Rob Obermeijer), erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Tevens is Maike van Aartsen Mindfulness trainer en lid van de Vereniging voor Mindfulness (VVM). 

 

July 2019
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 

Nieuwsbrief 27-10-2015

 

Wachtlijsten voor vipassana van Goenka

"Het oude India heeft de wereld twee oefentechnieken geschonken. De eerste is de training van het lichaam door middel van yoga-houdingen (asanas) en beheersing van de ademhaling (pranayama) om het lichaam gezond te houden. De tweede is de mentale training die vipassana biedt om de geest gezond te houden. Beide methoden kunnen door mensen van elke geloofsrichting beoefend worden en dat gebeurt ook." (S.N. Goenka)
Vipassana van Goenka is razend populair. Maandenlange wachtlijsten zijn te zien op internet, waar cursussen worden aangeboden over de hele wereld in vele verschillende meditatiecentra en op gehuurde locaties. De Vipassana Meditatie techniek wordt onderwezen in een 10-daagse residentiële cursus. Tijdens deze cursus leren studenten de basis van de techniek en oefenen ze voldoende om daadwerkelijke resultaten te behalen. Er wordt geen geld in rekening gebracht voor de cursus. Zelfs niet voor het eten of verblijf. Alle onkosten worden betaald door oud-studenten die de cursus hebben gevolgd, die goede resultaten hebben ervaren en anderen de kans willen geven om daar ook van te profiteren. De techniek die S.N. Goenka onderwijst vertegenwoordigt een traditie die is terug te voeren tot aan de Boeddha. De Boeddha onderwees nooit een sektarische religie; hij onderwees Dhamma –de weg naar bevrijding- die universeel is. In dezelfde traditie is de benadering van dhr. Goenka volledig vrij van sektarisme. Om deze reden heeft zijn onderricht een grote aantrekkingskracht op mensen van allerlei achtergrond, van iedere godsdienst en zonder godsdienst, uit alle delen van de wereld. 
Vooraankondiging: in 2016 zal de 10-daagse vipassana training in aangepaste vorm worden opgenomen in het programma van Satyam Yoga.

Stuur een bericht naar Maike van Aartsen, eigenaar van Satyam Yoga:
 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Hier vind je binnenkort alle activiteiten op een rij.

 

 

Via dit formulier kun je je aanmelden voor een proefles, workshop of evenement. Tot ziens bij Satyam Yoga!

 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Er was eens een arme oude man, wiens enige bezit een schitterende schimmel was. Al jaren hadden de mensen uit zijn dorp hem gezegd het paard te verkopen omdat het een hoop geld zou opbrengen, en hij verder geen cent had om uit te geven. Maar de oude weigerde om dat te doen. "Het paard is een deel van mijn familie, en je familie verkoop je niet", was steeds zijn antwoord. Op een nacht verdween het paard uit zijn stal en de mensen zeiden: "Zie je nou wel, ouwe, dan had je maar niet zo dom moeten zijn en het beest moeten verkopen. Nou heb je helemaal niks meer. Een groter ongeluk had je niet kunnen overkomen." Maar de oude man zei: "Wie weet of het een geluk is, of een ongeluk. Het enige dat ik weet is dat mijn paard weg is. Maar of het een ongeluk is?"

Enkele weken later kwam het paard op een nacht met twaalf andere, wilde paarden terug naar de stal. Blijkbaar was het losgebroken om zijn soortgenoten te zoeken, en had het uiteindelijk de weg naar zijn baas teruggevonden. De mensen uit het dorp zeiden: "Ouwe, je had volkomen gelijk. Het was helemaal geen ongeluk, maar juist een geluk dat het beest er vandoor ging, want nu ben je een rijk man." Maar de oude antwoordde: "Wie weet of het een geluk of een ongeluk is. Het enige dat ik weet is dat het dier met twaalf andere paarden is teruggekomen."

In de volgende weken probeerde de zoon van de oude man de wilde paarden te temmen, en viel daarbij van een woeste hengst. Zijn beide benen werden verbrijzeld. De mensen uit het dorp zeiden: "Ouwe, je had gelijk, zo'n geluk was het inderdaad niet dat je paard met die anderen is teruggekomen. Nu is je zoon invalide. Een groter ongeluk kon je haast niet overkomen!" De oude man zuchtte, en zei: "Wanneer houden jullie nou eindelijk eens op met te doen alsof je vandaag al weet hoe het morgen zal zijn? Het enige dat ik weet is dat mij vandaag een ongeluk is overkomen."

Een paar maanden later brak er oorlog uit in het land. Alle gezonde jonge mannen van het dorp moesten in het leger dienen en werden naar het front gestuurd. Geen één keerde levend in het dorp terug. En wat zeiden de mensen als ze de oude man met zijn invalide zoon tegenkwamen...?

 

 

 

primi sui motori con e-max.it

bhagavadgitatekst

Meditatieruimte

Op zoek naar een sfeervolle meditatieruimte? Het is mogelijk om per dagdeel de meditatieruimte te gebruiken voor diverse doeleinden, zoals workshops, lessen, individuele begeleiding of cursussen. Matjes, kussens, dekens en stoelen zijn aanwezig. Voor meer informatie, neem contact op met Satyam Yoga.

Wees welkom voor een proefles!

De redenen om yoga te beoefenen lopen zeer uiteen en verschillen van mens tot mens. Omdat yoga niet prestatiegericht is, heeft het iedereen iets te bieden. Je wordt uitgenodigd dát wat je zoekt in het leven te vinden in jezelf. Kom kijken wat yoga voor jou kan betekenen. Je bent altijd welkom voor een proefles. Lees meer >>

Contactgegevens

Naam:    Maike van Aartsen
Waar:  Locaties in Deventer
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web: http://www.satyam-yoga.nl
( 06 19 66 42 77